Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за масло и промивка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за масло и промивка

Здравейте,

разгледах подобни теми във форума, но колебанието у мен остава. Идва момент да сменям маслото, а ми се иска да си направя и промивка на мотора за да се поизчисти от боклуци и отлагания. На 43 000 км след основен ремонт съм и до момента съм наливал само Селения 20К за Алфа Ромео. Първата смяна след ремонта я направих на 3 000 км, а всяка следваща през 10 000км. Доста противоречиви мнения видях за промивките преди смяна на маслото, а според мен не е лошо като идея да се направи такава процедура. Нека, който е използвал някакви препарати или промивно масло да сподели впечатления, както и марки на препарати. Също така се чудя дали да не налея Селения Рейсинг или Пърформър (ясно ми е, че и него ще го сменям на 10 000 км ) ?
    Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

колега при закопуването на моята алфа моят мотор беше доста мръсен,явно италянеца го е мързяло да сменя маслото и при първоначалното обслужване направих промивка.също като теб се чудех дали е добре за колата, но майстора каза,че е добра маниполация за мотора,но не помня каква беше марката на продукта чувал съм че на всяка смяна на мало е добре да се прави промивка
    Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Само не слагай пак Селения, поне тази която в БГ продават.
      146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

В твоя случай е абсолютно излишно. Промивката се прави на дизели, на бенз. мотори се прави ако не се знае с какво е карано, има съмнения за добавки, маслото е черно, не се знае кога последно е сменяно, има съмнения за смесване с антифриз и т.н. При редовна смяна на 10000км маслото си мие достатъчно. Освен това понякога има неочаквани последици при по-стари машини, които сега не ми се обясняват. . .
        Last edited by code; d.m.y г., 10:56.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от ssveto Покажи съобщение

При положение, че си я купувам от Франко от Плевен не виждам нищо притеснително относно произхода и!
          Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Колега. Маслото има достатъчно миещи свойства. Щом го сменяш редовно няма нужда от примиване с други препарати.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

От където искаш го купувай, (купувах го от представителите на Алфа за Ст.З.) аз повече такова масло няма да сложа на колата си. Писах вече по въпроса в друга тема...

Comment

Тази тема за маслото е като народна музика няма начало и няма край. Изпълнена с предания и легенди голяма част от които са си художествена измислица .Една от измислиците е "след като смених еди кое си масло с еди кое си колата веднага спря да трака " а истината е че с каквото и масло да подмениш старото колата най често спира да трака защото строто масло е износено и вече няма смазващи свойства и си позъкаснял с смяната щом трака следващото нещо е да почне колата да го гори и след смяната с ново да спре това в общи лини са често срещани заблуди .
                За промивките - да могат да се правят и се правят при нужда но за предпочитане е с промивно масло а не с добавки понякога при много мърляви мотори може да се яви проблем за това ако вашия е такъв просто е по добре да си правите само смяна малко по начестичко и той ще се почисти постепено.
                Понякога след промивка някои много износени мотори почват да потропват повече и да пипат масълцето -това е зарди факта че са премахнати някои налепи които са заемали хлабините .
                Относно марките на маслата сега има много голям избор също и по отношение на цените така че всеки да си слага токава каквото му се иска стига да притежава поне следните сертификати SAE 10W40 ACEA A3 (може и А4илиА5) API SL CF Може и Sj друг е въпроса дали това което го пише на етикета го има в тубата
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Аз съм съгласен с горното, само да добавя, че може и да пише и SAE 5W-40, ACEA A3/B3/B4.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                    ТЕдна от измислиците е "след като смених еди кое си масло с еди кое си колата веднага спря да трака " а истината е че с каквото и масло да подмениш старото колата най често спира да трака защото строто масло е износено и вече няма смазващи свойства и си позъкаснял с смяната щом трака следващото нещо е да почне колата да го гори и след смяната с ново да спре това в общи лини са често срещани заблуди . [
                    В моя случай го изхвърлих на 2500км, не ми се вярва да е старо и износено и да няма смазващи свойства А с новото масло колата заспа и мърка.

Comment

И каква марка масло тури?
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Марката на маслото не е от такова голямо значение. Всяка марка произвежда по 100 вида масла. То е все едно да кажеш "аз зареждам винаги на Лукойл" и да не знаеш бензин ли ти слагат там или нафта . .
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Абсолютно подкрепям......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз мисля следващото масло на е АГИП. Тази селиния след като покарам на ръчка и после вдигна щеката маслото пуши в синьо и смърди на изгоряло.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

В моя случай го изхвърлих на 2500км, не ми се вярва да е старо и износено и да няма смазващи свойства А с новото масло колата заспа и мърка.

Какво масло сложи колега,защото мойта за 6000к е дръпнала към 0.5л.и мисля другото да не е селения.
                              Alfa Mito 1.4
                              156 2.0 155 ex
                              156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Working...
                              X